Tone zemlje i kamenja odronile su se s planine na Badnju večer i odsjekle austrijsko selo Vals koje se nalazi južno od Innsbrucka. U velikom odronu nitko nije ozlijeđen, što je gradonačelnik Klaus Ungerank nazvao "božićnim čudom".


Stanovnici austrijskog planinskog sela Vals proveli su neuobičajeno tihe božićne blagdane nakon što ih je odron zemlje odsjekao od obližnjeg brada.

Vezani članci Poplave u Austriji Dramatične snimke bujica stižu iz Austrije, Merkel zatečena onim što je vidjela u svojoj zemlji: "Njemački jezik nema riječi..." Policija, ilustracija Užas na maturalcu u Istri: Policija uhitila 19-godišnjeg Austrijanca zbog silovanja mlade Austrijanke

Oko 150 stanovnika sela, koje se nalazi oko 40 kilometara južno od Innsbrucka, ostalo je zarobljeno u svojim kućama nakon što su se na samu Badnju večer s obližnje planine odronile tone kamenja i zemlje. 

Iako stanovnici sela nisu mogli otići u posjet obiteljima, teško je vjerovati da su ostali gladni. Gradonačelnik Klaus Ungerank kaže da su se stanovnici ionako opskrbili namirnicama uoči blagdana. Prema njegovim riječima, to što nitko nije ozlijeđen u tako masivnom odronu zemlje je "božićno čudo" jer je u to vrijeme pogođenim područjem prolazilo puno ljudi koji su se vraćali s mise.

Tijekom utorka bagerima je raščišćavana alternativna cesta koja bi u srijedu trebala biti otvorena za promet, javlja agencija AP.