Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neki to nazivaju Božićnim čudom - majku i dijete koji su umrli tijekom poroda liječnici Memorijalne bolnice u Colorado Springsu, u američkoj saveznoj državi Colorado, uspjeli su vratiti u život, izvijestila je u utorak lokalna televizijska postaja KKTV, na svojoj web stranici.


Sada je cijela obitelj zajedno kod kuće. Liječnici kažu kako je velika rijetkost da se to dogodi. Nakon što je izgledalo da liječnici ne mogu reanimirati trudnicu Tracey Hermanstorfer, oni su izveli porođaj s carskim rezom, bez anestezije. Tada se, po riječima supruga Mikea Hermanstorfera, počelo događati čudo. 'Postoji samo jedno objašnjenje da je i jedno od njih ovdje sa mnom, a kamoli oboje. To je apsolutno čudo', izjavio je Hermanstorfer za KKTV. Na Badnjak, Tracey je pukao vodenjak, pa je par otišao u Memorijalnu bolnicu, misleći da će to biti rutinski porođaj, kao što je bilo s njihova dva dječaka.

Zastoj srca

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Bila sam u njihovim raljama, ne daj Bože nikome... Nisam imala priliku dokazati da mogu brinuti o svojoj bebi. Moje dijete je živo, oštećenog zdravlja, ali živo" Građani se pred Klaićevom opraštaju od preminule djevojčice - 7 Psihologica o sustavu socijalne skrbi: "Danas bih kriknula, kao mama, kao psiholog, kao netko tko tri desetljeća radi u sustavu"

'Mislim da sam imala zastoj srca i ničega se poslije ne sjećam', rekla je rodilja Tracey Hermanstorfer. 'Ona je bila mrtva, bez otkucaja srca i disanja. Bila je siva i bez znakova života', kazala je Dr. Stephanie Martin, direktorica rodilišta u bolnici. 'Ja sam stajao uz svoju suprugu i držao je za ruku, bila je ledeno hladna i potpuno plava', rekao je suprug Mike. Nakon uzaludnih pokušaja oživljavanja, Dr. Martin se odlučila na hitni carski rez u rađaoni, a ne u operacijskoj dvorani, no kada je beba izvađena također nije disala.

Sin mu prodisao na rukama

Tada je počelo božićno čudo obitelji Hermanstorfer. 'Odmah nakon porođaja, njezin puls se vratio', rekla je Dr. Martin, dodajući kako je poznato da se žene s komplikacijama kod poroda oporave nakon što je dijete rođeno. Nakon poroda, liječnici su prebacili Tracy u operacijsku dvoranu kako bi dovršili operaciju, a beživotno tijelo malog Coltyna dali su ocu Mikeu, i dalje nastojeći potaknuti disanje. 'Uspjeli su da počne disati dok je bio u mojim rukama, to je čudesan osjećaj', rekao je Mike. Mama i djete su sada dobro, bez znakova komplikacija. Obitelj Hermanstorfer je kod kuće, zajedno s bebom Coltynom, koji je rođen s 3,3 kg i 48 cm duljine.

Nakon brojnih pretraga, liječnici i dalje ne znaju što je izazvalo zastoj srca kod Tracy, a za maloga Coltyna nisu sigurni da neće imati dugoročne posljedice.