Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Božanska pravda' prema receptu narko-kartela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani i maskriani muškarci, pripadnici jednog od lokalnih narko-kartela upali su u u srijedu u jedan od poznatih barova u Meksiku te su pucajući u zrak i razbacajući se sa pet odrubljenih glava upozorili pripadnike suprotstavljenih bandi na 'božansku pravdu'.

Skupina od 20-ak naoružanih osoba, za koju se vjeruje da pripada jednom od lokalnih narko-kartela u gradu Uruapan, državi Michoacan na pacifičkij obali Meksika, ušla je u restoran i zapovjedila posjetiteljima da legnu na pod. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EURO: Nastavlja se "medijski rat" Poljaka i Nijemaca, reagirala i UEFA Slika nije dostupna Sjeverno od Bagdada pronađeno deset odrubljenih glava

Potom su započeli rafali za kojima je slijedilo bacanje pet odrubljenih muških glava na plesni podij restorana. Pored zastrašujućeg prizora ostavljena je poruka ispisana na komadu kartona.

- Obitelj ne ubija za novac. Ne ubija žene, ne ubija nevine, ubija samo one koji moraju umrijeti. Svi trebaju znati da je ovo božanska pravda, napisano je u poruci koja je ostavljena na podu pored bačenih glava. 

Na plesnom podiju ostalo se pet razbacanih glava, a sam pod je pošprican krvlju koje ima i na kartonu s ispisanom porukom. 

Horor upozorenja "obitelji" zbio se na području poznato po brojnim narko klanovima među kojima nerijetko dolazi do sukoba. Državne vlasti godinama vode bitku s manjim ili većim mafijaškim organizacijama koje, uglavnom zbog njihove odrješitosti na počinjenje brutalnih ubojstava, teško ili nikako uspijevaju uništiti.

Od početka godine u Meksiku je na sličan način i uz slična upozorenja odrubljeno pet glava.

Posljednji slučaj bio je onaj kraja lipnja kada su pred zgradom pokrajinskih vlasti države Guerrero pronađene dvije ljudske glave uz koje je ostavljena poruka vlastima kako bi se "naučile poštovanju".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene