Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bossi poziva talijanski sjever na pobunu protiv Rima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umberto Bossi, čelnik Sjeverne lige i bivši ministar za reforme u vladi desnog centra premijera Silvija Berlusconija, pozvao je na pobunu žitelja talijanskog sjevera protiv Rima.

Bossijev rječnik i pozive na "oslobodilačku borbu" osudili su svi čelnici stranaka većinske koalicije lijevog centra, dok su njegovi saveznici u desnom centru ostali začuđeni, pišu novine.

Pročitajte i ovo Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo Slika nije dostupna Berlusconijev saveznik Umberto Bossi nazvao Rimljane 'svinjama'

"Sloboda se ne može osvojiti u Parlamentu već kroz borbu milijuna ljudi spremnih na žrtvovanje u ratu za oslobođenje", izjavio je Bossi, kako u nedjelju prenosi list Corriere della Sera. Bossi je govorio u Vicenzi pred tzv. Parlamentom Sjevera.

Čelnik Sjeverne lige drži da u Rimu, posebno u redovima ljevice, postoji "rasistička i ideološka mržnja prema narodima Sjevera" Italije koji više ne vide mogućnost ostvarenja "federalizma putem ustavnih promjena na demokratski način, već mogu doći do slobode samo kroz oslobodilačku borbu".

Bossi drži kako može "izvesti na ulice 10 milijuna Padanaca i isto toliko Veneta, spremnih na žrtvovanje".

Berlusconi brani Bossijeve riječi ocjenjujući ih kao "obojeni
rječnik" karakterističan za njega. 

"On uvijek upotrebljava slikoviti rječnik na sastancima ali onda u praksi uvijek pokaže veliki smisao za odgovornost", izjavio je Berlusconi o najnovijim Bossijevim pozivima na "oslobodilačku borbu".

Čelnici lijevog centra osudili su Bossija, a predstavnici stranke desnice, Nacionalnog saveza, traže pojašnjenja na sastanku čelnika koalicije desnog centra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene