Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronalazi se sve više neidentificiranih tijela

Nastavljeni sukobi u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage sirijskog režima bombardirale su nekoliko uporišta pobunjenika, posebice na sjeveru zemlje, dan nakon što je alžirski diplomat Lahdar Brahimi imenovan novim međunarodnim posrednikom za taj sukob.

Zrakoplovstvo režima je bombardiralo Azaz, na sjeveru Sirije, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. To pobunjeničko mjesto sa 70.000 stanovnika u pokrajini Alepa, blizu granice s Turskom, bilo je bombardirano i u srijedu kada je poginulo blizu 40 ljudi, prema istoj organizaciji.

Neke četvrti Alepa, gdje blizu mjesec dana traje odlučna borba između pobunjenika i režima, bile su bombardirane ili su se u njima vodili sukobi. U nasilju je u petak diljem zemlje poginulo 129 ljudi, od kojih 90 civila, 10 pobunjenika i 29 vojnika.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Slika nije dostupna Napad na granicu UN traži da Turska zadrži komunikaciju sa Sirijom

>> Sirija: U jednom danu poginulo najmanje 180 ljudi

SOHR navodi da je više od 40 neidentificiranih tijela pronađeno u petak u Damasku i pokrajini, a više od 65 tijela je pronađeno u četvrtak u Katani, 20 km jugozapadno od Damaska. Aktivisti navode da se radi o pogubljenjima, ali ne precizira radi li se o civilima ili pobunjenicima.

Predsjednik SOHR-a Rami Abdel Rahman je rekao da posljednjih dana pronalaze sve više pokopanih neidentificiranih tijela za koje se ne zna kojoj strani pripadaju. Nastavljaju se sukobi nakon što je u petak novim međunarodnim posrednikom imenovan bivši alžirski ministar vanjskih poslova Lahdar Brahimi (78).

To imenovanje je obavljeno dan nakon odluke Vijeća sigurnosti da okonča UN-ovu misiju nadzora prekida vatre koji nikada nije bio primijenjen. Kina, saveznica Damaska, i Sjedinjene Države, koje traže odlazak Bašara al-Asada, obećali su podržati Brahimija. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene