Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bombaški napad na novinara tjednika 'Vreme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći s petka na subotu, na prozor stana novinara beogradskog tjednika "Vreme" Dejana Anastasijevića nepoznati počinitelj postavio je dvije bombe "kašikare", od kojih je jedna eksplodirala.

U eksploziji nitko nije ozlijeđen, a oštećen je dio zgrade u središtu Beograda u kojoj se nalazi Anastasijevićev stan, kao i automobili parkirani u blizini. Policija je priopćila da je istraga u tijeku.

Pročitajte i ovo Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni Eksplozija u Somaliji Poginulo najmanje 10 ljudi VIDEO Kamion pun eksploziva zabio se u kontrolnu točku: "Do sada sam vidio 10 mrtvih ljudi, broj žrtava će sigurno rasti"

Glavni i odgovorni urednik tjednika "Vreme" Dragoljub Žarković izjavio je novinarima da je podmetanje bombe ispred stana novinara Anastasijevića "više od zastrašivanja" i da je to "pokušaj ubojstva".

Prema Žarkovićevoj ocjeni, postavljanje bombe najvjerojatnije ima veze s gostovanjem Anastasijevića u emisiji "Kažiprst" Radija B92 u srijedu, u kojoj je on govorio o suđenju i presudi pripadnicima "Škorpiona", koji su u utorak na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu osuđeni zbog ubojstva šestorice Srebreničana kod Trnova 1995. godine, s obzirom da se nakon emisije netko pokušao u redakciji pobliže raspitati o Anastasijeviću i njegovoj rodbini.

"Pretpostavljam da je napadač netko kome sam svojim istupima duže vreme išao na živce, pa je odlučio da reagira poslije mog gostovanja u emisiji "Kažiprst" na televiziji B92", rekao je Anastasijević. 

Dejan Anastasijević je, inače, prije nekoliko godina bio i svjedok na suđenju protiv Slobodana Miloševića pred Haškim sudom (ICTY).

Anastasijević je poznat po svojim tekstovima o sigurnosnim snagama Srbije, kao i o člancima o ratnim zločinima, u posljednje vrijeme posebno o slučaju "Škorpiona" i braće Bitići.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene