Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje dvojica bombaša samoubojica upala su u subotu u sjedište policije na jugoistoku Afganistana i ubila najmanje 12 ljudi, službeno je priopćeno.


Bilo je i ranjenih, a napadnuto je sjedište policije u Šarani, glavnome gradu afganistanske pokrajine Paktike, rekao je guverner Muhebula Samim. 'Sjedište policije napala su dvojica bombaša u policijskim uniformama', rekao je.

Vezani članci Slika nije dostupna Afganistan: Bombaši napali kuću za strance, troje poginulih Slika nije dostupna Afganistan: U napadu na NATO 22 ozlijeđenih

Abdula Šah, zamjenik pokrajinskoga šefa policije rekao je da su postaju napala trojica bombaša u prslucima punima eksploziva i s automatskim oružjem. 'Dvanaestorica hrabrih policajaca ubijena su u tim napadima, a nekolicina je ranjena', rekao je Šah.

Glasnogovornik talibana Zabiulah Mudžahid preuzeo je odgovornost za taj napad u priopćenju objavljenu na internetu i dodao da su ubijena 49 policajaca i još šestorica njihovih instruktora, a da je još 57 osoba ozlijeđeno. (Hina)