Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ibrahim Abdeslam bio je vlasnik kafića 'Les Beguines', kojeg je otvorio 2013. godine. Sada je zatvoren, ali novinarka Telegrapha koja je otišla u tu ulicu kaže da ga se ljudi u susjedstvu dobro sjećaju.


Muškarac koji živi blizu kafića, čiji je vlasnik nekada bio pariški bombaš samoubojica, nije želio dati svoje ime, ali je rekao što zna o Ibrahimu.

Vezani članci Slika nije dostupna Odvjetnik Salaha Abdeslama: Tužit ću pariškog državnog odvjetnika Slika nije dostupna NAJTRAŽENIJI TERORIST U EUROPI Surađuje s vlastima, odbit će izručenje Francuskoj

'Bio je vlasnik, ali je sada kafić zatvoren. Nekada sam tamo išao svaki dan nakon posla, bio mi je na putu kući. Pušili smo hašiš, pili alkohol, ništa nije bio problem. Igrao sam karte s Ibrahimom, smijali smo se i šalili. Sa svima je razgovarao, bio je velikodušan. Častio nas je pićem. Znao sam kartati i sa Salehom, on je često bio u kafiću', ispričao je muškarac novinarki.

Dodao je kako je Ibrahim ranije odlazio u disko, pio je alkohol, pušio. A onda je odjednom prestao piti, negdje prije godinu dana. Do tada su svi odlazili u kafić koji je bio vrlo popularan u susjedstvu.

UŽIVO - ZBOG DOJAVE O BOMBI EVAKUIRAN HARVARD; Šef CIA-e upozorava: ISIL planira nove napade

'Sada sam jako prestrašen, jer sam razgovarao s njima, jer sam ih poznavao. Svi su zgroženi i šokirani. Nitko nije vjerovao da se zaista radi o njima', rekao je muškarac.

Drugi muškarac koji živi nedaleko od kafića, 30-godišnjak, također je iznenađen razvojem događaja. 'Nekada sam išao na nogomet sa Salehom, dobro je igrao. Nekada je puno izlazio i zabavljao se. I Ibrahima sam često viđao u kafiću. Bili su dobri momci, kao bilo tko u susjedstvu.'

No nešto je očigledno u životima tih mladića otišlo po krivu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook