Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći neuspjeli pokušaj napada

Bomba se otkvačila od policijskog automobila, pa eksplodirala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak ujutro u Sjevernoj Irskoj je djelomično eksplodirala bomba, pošto se otkvačila od podvozja policijskog automobila u sjevernoirskom gradu Cookstownu

Nije prouzročila ljudske žrtve, izvijestili su policijski izvori, dodajući kako je riječ o trećom neuspjelom pokušaju napada u toj pokrajini u samo tjedan dana.

Pročitajte i ovo Dojave o bombama u Splitu - 1 policija sve pretražila "Rečeno je da imamo sat vremena za napustiti zgradu": Detalji o dojavama bombi na splitskim sudovima Ilustracija (Foto: AFP) Odgovornost nikada nije utvrđena Sjeverna Irska prisjetila se najkrvavijeg napada: Prije 20 godina odjeknula strašna eksplozija i odnijela 29 života

Bomba je pri udarcu o tlo djelomično eksplodirala, a policija je odmah evakuirala cijelo područje u kojemu se u tom trenutku nalazilo stotinjak prolaznika.

Riječ je o trećem pokušaju bombaškog napada u regiji u zadnjih tjedan dana, a pripisuje se disidentima IRA-e koji se protive mirovnom procesu koji je u tijeku.

>> Irska: Eksplodirala automobil-bomba u otetom taksiju

Britanski ministar Sjeverne Irske, Owen Paterson, odbacio je u ponedjeljak pregovore s disidentima, nedugo nakon poziva na razgovor predsjednika Sinn Feina (političkog ogranka IRA-e) Gerryja Adamsa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene