Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičena IRA

Irska: Eksplodirala automobil-bomba u otetom taksiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobil-bomba eksplodirao je ispred policijske postaje u Derryju, drugom gradu po veličini u Sjevernoj Irskoj.

Policija je objavila da su dvojica naoružanih muškaraca otela vozača taksija, u taksi postavila bombu i naredila mu da je isporuči do mete u središtu grada gdje je eksplodirala. Taksist je to učinio, ali je prije same eksplozije uspio telefonom upozoriti policiju. U napadu nema ozlijeđenih, a pričinjena je velika materijalna šteta.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

Za napad se sumnjiče odmetnute frakcije IRA-e koje se zauzimaju za nastavak borbe za ujedinjenje Irske unatoč sporazumu o podjeli vlasti između protestantske i katoličke zajednice u Sjevernoj Irskoj. Tim je sporazumom postignutim 1998. godine uglavnom zaustavljeno sektaško nasilje u toj britanskoj pokrajini.

>> Disidenti IRA-e aktivirali automobil bombu

Gradonačelnik Derryja rekao da je bombaški napad 'moralno pogrešan i posve besmislen', te da je upozorenje koje je policija primila došlo toliko kasno da nisu stigli evakuirati zonu napada. 'Moglo je biti mnogo poginulih; sretni smo što danas o tome ne govorimo. Što oni koji to rade misle da će postići? Misle li da će dobiti ujedinjenu Irsku ubijajući starije osobe i mlade?', rekao je gradonačelnik Colm Eastwood.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene