Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP)
Kim Jong Un i Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Savjetnik za sigurnost Bijele kuće John Bolton rekao je u nedjelju da glavnina sjevernokorejskoga programa oružja može biti rastavljena unutar godinu dana, dok SAD i Sjeverna Koreja nastavljaju pregovore na radnoj razini.


Bolton je u emisiji CBS-a "Face the Nation" rekao da je Washington osmislio program da se u godinu dana rastavi sjevernokorejsko oružje za masovno razaranje - kemijsko, biološko i nuklearno - i program balističkih projektila, bude li Pjongjang surađivao u potpunosti.

Vezani članci Koronavirus: Raspad sustava u zdravstvu - 4 U Srbiji 10 preminulih, zbog pogoršanja situacije zabranjuje se okupljanje više od pet osoba na zatvorenom i otvorenom prostoru Kim Jong Un Strava u Sjevernoj Koreji! Pacijenti zaraženi koronom ostavljeni da umru od gladi u karantenama: ''Tijela su spaljena''

"Ako već imaju stratešku odluku da tako učine i ako su kooperativni, možemo ga rastaviti vrlo brzo", rekao je. "Konkretno, bit ćemo sposobni rastaviti glavninu njihova programa unutar godinu dana".

On je kazao da će državni tajnik Mike Pompeo vjerojatno uskoro o tom prijedlogu razgovarati sa Sjevernom Korejom.

The Financial Times objavio je da će Pompeo posjetiti Sjevernu Koreju ovaj tjedan, no State Department nije potvrdio te planove. (Hina)