Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bolivija traži od Brazila da uhiti oružane ljude na granici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolivijska vlada objavila je da je zatražila od Brazila da zaustavi oružane osobe, za koje se smatra su prelazile granicu nakon što su sudjelovale u nasilju u bolivijskom okrugu blizu Panda.

"Poduzimamo korake s Brazilom kako bi mogli uhititi građane koji nose oružje", izjavio je bolivijski ministar obrane Walker San Miguel na državnoj televiziji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati"

Ministar je bio zadužen da napravi procjenu situacije u tom okrugu od 70.000 stanovnika gdje je val nasilja izazvao smrt najmanje 18 osoba.

Pando je jedna od pet bolivijskih pokrajina koje nadzire liberalna oporba u otvorenu sukobu sa socijalističkim predsjednikom Evom Moralesom čiji nacrt ustava odbacuje.

Oružane snage dobile su naredbu da privedu guvernera Panda Leopolda Fernandeza, krivično gonjena jer je prekršio izvanredno stanje, uvedeno od petka.

Vlada ga je optužila da je angažirao snage za "pokolj" u lokalitetu Porvenir gdje je 16 seljaka ubijeno prošli četvrtak. Neslužbena izvješća govore o 30 mrtvih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene