Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bolivijska vlada objavila je da je zatražila od Brazila da zaustavi oružane osobe, za koje se smatra su prelazile granicu nakon što su sudjelovale u nasilju u bolivijskom okrugu blizu Panda.


"Poduzimamo korake s Brazilom kako bi mogli uhititi građane koji nose oružje", izjavio je bolivijski ministar obrane Walker San Miguel na državnoj televiziji.

Vezani članci Koronavirus u Brazilu Planiraju novu mjeru: Cijepljeni više neće morati nositi maske Andrej Plenković - 1 Plenković predstavio izmjene Kaznenog zakona: ''Nažalost, nasilje nikad nećemo iskorijeniti do kraja, ali...''

Ministar je bio zadužen da napravi procjenu situacije u tom okrugu od 70.000 stanovnika gdje je val nasilja izazvao smrt najmanje 18 osoba.

Pando je jedna od pet bolivijskih pokrajina koje nadzire liberalna oporba u otvorenu sukobu sa socijalističkim predsjednikom Evom Moralesom čiji nacrt ustava odbacuje.

Oružane snage dobile su naredbu da privedu guvernera Panda Leopolda Fernandeza, krivično gonjena jer je prekršio izvanredno stanje, uvedeno od petka.

Vlada ga je optužila da je angažirao snage za "pokolj" u lokalitetu Porvenir gdje je 16 seljaka ubijeno prošli četvrtak. Neslužbena izvješća govore o 30 mrtvih.