Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svi bili nasmrt prestrašeni'

Boko Haram opet sije strah: Evo što sada rade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri mjeseca nakon što je Boko Haram oteo više od 600 učenica iz sela Chibok u Nigeriji, ponovno je napao i oteo desetke dječaka i muškaraca.

Borci islamističke skupine Boko Haram oteli su desetke dječaka i muškaraca iz zabačenog sela na sjeveroistoku Nigerije, izvijestili su u petak očevici koji su izbjegli pred nasiljem.

Pročitajte i ovo Napad u Nigeriji (Foto: AFP) Sumnja se na Boko Haram Ubijeni nakon povratka sa sprovoda: Najmanje 65 mrtvih u islamističkom napadu u Nigeriji Žene i djevojke u kampu u Nigeriji (Foto: AFP) ČUDOM PREŽIVJELE Šokantna ispovijest žena spašenih od Boko Harama: Spasioci su se pokazali još gorima - "Silovali su nas i izgladnjivali..."

Otmica se dogodila četiri mjeseca nakon što je Boko Haram, koji se bori za uspostavu islamskog kalifata u vjerski mješovitoj Nigeriji oteo više od 600 učenica iz sela Chibok.

Boko Haram oteo još 20 žena u Nigeriji

Nekoliko očevidaca koji su preživjeli upad u selo Doron Baga prenosi da su militanti spalili nekoliko kuća i da je nestalo 97 osoba.

"Odvedeni su svi muškarci i dječaci, ostala su samo mala djeca, djevojčice i žene", rekao je Halima Adamu koji je u prikolici kamioneta prešao 180 kilometara dug put do grada Mauduguria.

"Izvikivali su 'Alah Akbar' (Bog je velik) i nasumično pucali. Zavladala je panika. Počeli su ubacivati naše muškarce i dječake u vozila, prijeteći da će ubiti svakoga tko ih ne posluša. Svi su bili nasmrt uplašeni", ispričao je Adamu.

Seljani kažu i da su u nedjeljnom napadu ubijena šestorica staraca.

Boko Haram, najveća prijetnja sigurnosti vodećem afričkom gospodarstvu i izvozniku nafte proteklih je godina značajno pojačao napade na civile. No, zbog krvavih obračuna nekoć popularni pokret izgubio je potporu javnosti. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene