Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promocija ateizma se širi

'Boga nema, ali nam nije ni potreban'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski ateisti pokrenuli su kampanju kojom, po uzoru na istomišljenike u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, osporavaju postojanje Boga.

Od 4. veljače na gradskim autobusima u Genovi trebale bi osvanuti reklame s antireligioznim sadržajem. 'Loša je vijest da nema Boga. Dobra je vijest da ti nije potreban', stajat će napisano u reklamama. Kampanja se pokreće u Genovi, gradu iz kojega je predsjednik Talijanske biskupske konferencije (CEI) kardinal Angelo Bagnasco. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Castro 'mekog' srca Uz Castrov 'blagoslov' otvoren Katolički centar na Kubi Slika nije dostupna Skandalozna izjava Za australskog biskupa ateisti su nacisti i ubojice

>> 'Boga nema, prestanite se brinuti'

Nakon velikog skupa homoseksualaca na proljeće u Genovi, kampanja bi se trebala proširiti i na druge talijanske gradove. Katoličke su udruge prosvjedovale protiv akcije. Gradonačelnica Genove Marta Vincenzi izjavila je da grad nema prava zaustaviti kampanju. 'Mislim da je cilj poruke potaknuti razmišljanja o temi o kojoj se raspravlja već tisućljećima', izjavila je gradonačelnica.

Genoveška nadbiskupija reagirat će na kampanju tako što će 'tražiti dijalog' i neće pokazivati netoleranciju, izjavio je glasnogovornik nadbiskupije. U brojnim gradovima u Velikoj Britaniji ateističke reklamne poruke postavljene su na 800 autobusa. Kampanja je pokrenuta i u Španjolskoj, a najavljeno je da će se nakon Barcelone i Madrida proširiti na Valenciju i Bilbao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene