Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štedi gorivo

Boeing 747-8 izveo prvi probni let

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boeing 747-8 Intercontinental, nova putnička verzija legendarnog jumbo jeta, izveo je svoj prvi probni let i više od četiri sata proveo u zraku, iznad područja Seattlea u američkoj saveznoj državi Washington, sjedištu američkog konstruktora zrakoplova.

Novi Boeing je produžena verzija modela 747, može primiti 467 putnika, 51 više od stare verzije. Trebao bi trošiti manje goriva od svog prethodnika i navodno će biti puno komforniji. Novi se zrakoplov može pohvaliti novim krilima, novim repom, vrhunskim motorima i novom pilotskom kabinom.

Pročitajte i ovo Zaruke u avionu Nije to očekivala VIDEO Tijekom leta iz Beograda u jednom trenutku neočekivano se oglasio pilot: "Poštovani putnici govori vam vaš kapetan" Zrakoplov u pariškoj luci Orly, ilustracija Šokantno otkriće Iznenadili se onim što su pronašli u podvozju zrakoplova: "Tijekom leta tu je -50 stupnjeva"

Manji je od zrakoplova A380, svog europskog konkurenta Airbusa, koji prima 555 putnika. Boeing je primio narudžbe za 33 zrakoplova 747-8, doznaje se s internetske stranice kompanije. Novi Boeing košta 317,5 milijuna američkih dolara. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene