Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽAS u SAD-u

Jedan od osnivača Androida pronađen izboden na ulici: Poznati stravični detalji njegovih posljednjih minuta života

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Upomoć! Netko me je izbo", vikao je Bob Lee posrćući ulicama San Francisca i ostavljajući iza sebe krvav trag. Jednog od kreatora Androida našli su onesviještenog.

Bob Lee, osnivač multimilijarderske tehnološke kompanije Cash App, nasmrt je izboden u utorak nedaleko od centra San Francisca, potvrdila je njegova obitelj. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna likvidiran vatrenim oružjem Tko je muškarac ubijen u sačekuši kod Ljubuškog? Bio je osumnjičen za krijumčarenje cigareta iz BiH u Hrvatsku Švicarska policija (Foto: AFP) Dječak izboden nožem U Švicarskoj ubijen sedmogodišnjak, uhićena žena u sedamdesetima

Policija je našla 43-godišnjaka s ubodnim ranama, pružila mu prvu pomoć, no kasnije je ipak preminuo u bolnici. Poznati su i strašni detalji vremena nakon ranjavanja dok je pokušavao naći nekog tko će mu pomoći. San Francisco Standard rekonstruirao je posljednje minute njegova života.

Policija je dojavu o ranjavanju dobila u utorak oko 2:35 po lokalnom vremenu. San Francisco Standard piše kako se na nadzornim kamerama vidi kako Lee hoda praznom ulicom, očito tražeći pomoć. Dok se jednom rukom drži za bok, drugom drži mobitel i pokušava nazvati 911.

"Upomoć! Netko me je izbo", vikao je u telefon.

Iza njega ostaje trag krvi. Posrće prema parkiranom automobilu i podiže majicu kako bi pokazao ranu. No vozilo se udaljava, a Lee pada na tlo. Zatim se podigao, udaljio još jednom te opet pao. 

Policija ga je našla onesviještenog u četvrti Rincon Hill s dvije ubodne rane u prsima manje od šest minuta nakon poziva.

Otac Rick Lee potvrdio je da mu je sin ubijen. U srijedu je na Facebooku napisao: "Upravo sam izgubio najboljeg prijatelja. Moj sin Bob Lee izgubio je život na ulicama San Francisca u utorak ujutro."

 

Brat Tim Oliver Lee također se javio na Facebooku:

"On je zaista bio najbolji od nas. Tako sam sretan što sam odrastao s njim. Imam osjećaj kao da sam izgubio dio sebe", napisao je brat.

Bob Lee živio je u Miamiju, ali je u San Francisu boravio zbog samita, a u gradu se zadržao malo duže kako bi vidio prijatelje, piše BBC. Bio je glavni direktor tvrtke za kriptovalute MobileCoin. Jedan je od kreatora Androida te osnivač Cash Appa, aplikacije pomoću koje ljudi razmjenjuju novac preko pametnih telefona. Prema Forbesu, vrijedna je 40 milijardi dolara.

Njegovu smrt komentirao je i Elon Muskkoji se osvrnuo na val nasilja u San Franciscu.

"Nasilni zločini su užasni. Čak i kad se napadači uhite, odmah ih se pušta", napisao je.

Policija još nije identificirala osumnjičenog i nije uhitila nikog u ovom slučaju. Nije poznato je li Lee bio meta ili žrtva nasumičnog napada.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene