Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljedice proračunske blokade američke vlade prelijevaju se u poslovni sektor, upozorila je američka ministrica trgovine Penny Pritzker, a prenosi portal France 24.


Prva blokada vlade u 17 godina u SAD-u izravno je pogodila stotine tisuća državnih službenika, no Penny Pritzker je kazala da posljedice počinju osjećati i kompanije.

'Blokada nije dobra za poslovanje. Nije dobra za gospodarstvo', kazala je novinarima na forumu APEC-a na Baliju, koji je američki predsjednik Barack Obama zbog blokade vlade morao propustiti.

'Moramo nastaviti poslovati, pa se nadam da će se to brzo riješiti. Očito je da ima posljedice', kazala je.

Vezani članci Ivana Brkić Tomljenović: Oporavak gospodarstva - 5 Proučili smo što Vlada planira s novcem iz EU: Obećali otvoriti sto tisuća radnih mjesta, ono što predviđaju za obnovu od potresa tek je kap u moru Ivan Klobučar, Oktal Pharma Šef Oktal Pharme: "Što ako nekome hitno bude trebao lijek? Onda ga neće dobiti. To napokon treba reći javno"

>> 'Paraliza zbog zaduživanja gora od proračunske'

Pritzker je kazala da je jedan od velikih problema to što tvrtke više nemaju pristup važnim podacima o gospodarstvu koji se obično objavljuju na internetskoj stranici njezina ministarstva, a koja je offline jer njezini zaposlenici ne rade.

'Mi smo velik izvor podataka za američke tvrtke i to je problem', kazala je, napomenuvši ipak kako je optimist i kako se nada da će problem uskoro biti riješen. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook