Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica zabrinuta

Blokada vlade šteti poslovanju u SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljedice proračunske blokade američke vlade prelijevaju se u poslovni sektor, upozorila je američka ministrica trgovine Penny Pritzker, a prenosi portal France 24.

Prva blokada vlade u 17 godina u SAD-u izravno je pogodila stotine tisuća državnih službenika, no Penny Pritzker je kazala da posljedice počinju osjećati i kompanije.

'Blokada nije dobra za poslovanje. Nije dobra za gospodarstvo', kazala je novinarima na forumu APEC-a na Baliju, koji je američki predsjednik Barack Obama zbog blokade vlade morao propustiti.

'Moramo nastaviti poslovati, pa se nadam da će se to brzo riješiti. Očito je da ima posljedice', kazala je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potrošnja i investicije Što se događa s hrvatskim gospodarstvom? Objavljeni novi podaci o BDP-u Bombardiranje Ukrajine Dvije godine sukoba Rat koji je razorio živote i promijenio zemlju ne posustaje: "Nismo očekivali da će ih biti toliko"

>> 'Paraliza zbog zaduživanja gora od proračunske'

Pritzker je kazala da je jedan od velikih problema to što tvrtke više nemaju pristup važnim podacima o gospodarstvu koji se obično objavljuju na internetskoj stranici njezina ministarstva, a koja je offline jer njezini zaposlenici ne rade.

'Mi smo velik izvor podataka za američke tvrtke i to je problem', kazala je, napomenuvši ipak kako je optimist i kako se nada da će problem uskoro biti riješen. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene