Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Metak u glavu

DOKAZ DIVLJAČKIH POGUBLJENJA Pronađena masovna grobnica s 400 tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretpostavlja se da su radi uglavnom o tijelima iračkih vojnika koje su ubili džihadisti IS-a tijekom niza napada na vojne baze u tom području.

Iračke snage koje sudjeluju u operaciji zauzimanja Faludže od organizacije Islamske države (IS) otkrile su u nedjelju zajedničku grobnicu s više stotina tijela, rekao je jedan policijski dužnosnik.

Pročitajte i ovo Snajperist SDF-a cilja mete ISIS-a (Foto: AFP) IZABRAN NOVI Objavljeni detalji smrti vođe Islamske države: Raznio se samoubilačkim pojasem nakon što je opkoljen Slika nije dostupna Ofenziva iračke vojske u tijeku BITKA ZA FALUDŽU Odredi smrti IS-a patroliraju ulicama i ubijaju sve koji žele pobjeći ili se predati

Masovna grobnica je pronađena u mjestu Saklavija, oko 10 km sjeverozapadno od Faludže, rekao je policijski dužnosnik pokrajine Al-Anbar.

"Snage sigurnosti federalne policije, vojska i šijitske paravojne postrojbe su otkrile zajedničku grobnicu tijekom operacija deminiranja", rekao je.

Dodao je da se u masovnoj grobnici nalazi oko 400 tijela vojnika i nekoliko civila.

On je precizirao da je većina žrtava pogubljena metkom u glavu. Snage sigurnosti su počele prebacivati tijela na identifikaciju.

Pretpostavlja se da su radi uglavnom o tijelima iračkih vojnika koje su ubili džihadisti IS-a tijekom niza napada na vojne baze u tom području.

Iračke snage su prije dva tjedna pokrenule ofenzivu kako bi zauzele Faludžu, smještenu samo 50 km od Bagdada, koja je u rukama džihadista od siječnja 2014. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene