Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojajčanim blizancima Sethu i Prestonu Campbellu koji su se rodili u razmaku od 50 sati i u dvije različite britanske bolnice, i njihovoj majci Donni liječnici zbog komplikacija pri porođaju nisu davali gotovo nikakve šanse da će preživjeti.


27-godišnja Donna Grove rodila je Setha 13. travnja, u 28. tjednu trudnoće u bolnici Frimley Park u Camberleyju na jugoistoku Engleske. No, njegov brat Preston, koji je bio u svojoj posteljici, na svijet je stigao 50 sati kasnije nakon što su Donnu hitno premjestili u bolnicu u Londonu, piše The Sun.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Blizanci rođeni s razmakom od 24 dana Slika nije dostupna Rodila blizance nasred autoceste, vodenjak probila noktima

Seth nije samostalno disao kada se rodio pa su liječnici morali intervenirati. I ne samo to - dobio je upalu mjeshura opasnu po život, šum na srcu, a potom i otrovanje krvi. Hitno je prevezen u 65 kilometara udaljenu bolnicu St. Mary's u centru Londona.

Drugu večer u istu su bolnicu prebacili i Donnu. Dan kasnije rodila je Prestona. No, ni tu nisu stale njezine muke. Posteljica joj je inficirala krvotok i pretrpjela je srčani zastoj.

Nevjerojatno, no liječnici su ih tijekom 10-odnevnog boravka u bolnici uspjeli spasiti svo troje iako su im u početku davali gotovo nikakve šanse. 

'Večer nakon rođenja Prestona je zaista crno razdoblje. Bojao sam se da ću ih sve izgubiti', kazao je 26-godišnji otac blizanaca James Campbell koji je Donnu zaprosio odmah nakon što se oporavila od traumatičnog porođaja.