Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatsko sveučilište tuži studenta Hrvatskih studija zbog izjave koju je dao Hini nakon provale u prostorije kojima se koriste studentske udruge Hrvatskih studija.


Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je poručila kako je tužna zbog tužbe koju je Sveučilište u Zagrebu podnijelo protiv studenta Luke Kovača iz Našica.

Vezani članci Mirjana Hruškar i Damir Boras Borasova prorektorica podnijela neopozivu ostavku: "Ne mogu podržati vaše odluke i postupke..." Damir Boras (Screenshot: Nova TV) Skandalozan istup rektora Borasa o optužbama da je znao za seksualno zlostavljanje: "Riječ je o medijskoj koprodukciji''

Podsjetimo, studenta Hrvatskog studija Sveučilište zastupano po rektoru Damiru Borasu tuži zbog komentara koji je dao Hini nakon provale u prostorije kojima se koriste studentske udruge Hrvatskih studija, u noći na 2. studenoga.

Hina je prenijela rečenicu s izjavom studenta: „Potpredsjednik Studentskoga zbora Luka Kovač kazao je da ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge“

"Kao dugogodišnja profesorica na Sveučilištu u Zagrebu tužna sam kada čitam najave o tužbi protiv studenata - mislim da je to doista neprimjereno. Studente ne tužimo kada iznose svoje mišljenje, već ih kao učitelji, profesori i mentori poučavamo za život, a nerijetko i učimo upravo od njih", poručila je Blaženka Divjak.