Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici austrijskog sela Sankt Lorenzen jučer ujutro probudili su se doslovno u blatu.


U selu na jugozapadu Austrije u subotu ujutro u odronu tla koji se dogodio uslijed obilnih kiša, uništeno je nekoliko kuća i farmi. U selu u kojem živi 500 stanovnika, trenutačno nema pitke vode niti električne energije, javlja AP.

Vezani članci Razmjeri katastrofe u Njemačkoj Nakon kataklizmičkih poplava stručnjak otkrio: Njemačkoj prijeti nova pošast Liječnik gleda kroz mikroskop, ilustracija U Austriji su se pojavili simptomi misteriozne bolesti o kojoj je već izvještavao i Pentagon: Vlasti istražuju slučaj

Armin Torggler, lokalni farmer kaže kako je staja s njegove farme potpuno uništena. 'Kada smo pogledali van, prema nama je išla pet, šest metara visoka lavina blata. I nosila je sve pred sobom', ispričao je Armin.

>> Odron pomeo sve pred sobom, novinarska ekipa jedva izbjegla smrt

U čišćenju pomažu vatrogasci i članovi austrijske vojske. 'U nekom trenutku pritisak vode postao je prevelik tako da se velika količina blata spustila u dolinu', objasnio je Rudolf Behr, poručnik u austrijskoj vojsci koji sudjeluje u čišćenju sela.

Reuters je izvijestio da je domove napustilo 360 ljudi, a strahuje se da bi se tlo moglo ponovno odroniti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.