Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bježao pred policijom sa 6 promila alkohola u krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na magistralnoj cesti između Širokog Brijega i Posušja jučer se odigrala policijska potjera nalik scenama u holivudskim filmovima. Naime, 41-godišnji Branko Milićević iz Broćanca kod Posušja, bježao je od policije i ugrožava sugurnost u prometu. Za to je vrijeme imao nevjerojatnih 6 promila alkohola u krvi.

''U utorak u popodnevnim satima PP Posušje je zaprimila dojavu da se magistralnom cestom M6.1, iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja, kreće motorno vozilo marke 'ford escort', bh. registarskih oznaka, koje ugrožava ostale sudionike u prometu učestalim prelaženjem iz jedne kolničke trake u drugu. Odmah po zaprimanju dojave u susret navedenom vozilu upućena je policijska ophodnja sa zadatkom da zaustavi vozilo i kontrolira vozača', rekao je za Pincom glasnogovornik MUP-a Damir Čutura.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Ilustracija Dobio 10 dana zatvora Zabranili mu vožnju zbog prekršaja pa ga uhvatili pijanog za volanom

Policija je automobil primjetila nedugo nakon izlaska na cestu.

Vozač se oglušio na zapovijed o zaustavljanju, pa je počela potjera.

'Policijski službenici krenuli su za njim u potjeru s uključenom sirenom i rotacijskim svijetlima te su ga prestigli i zaustavili u mjestu Broćanac', kažu iz policije. 

Policija je alkotestiranjem utvrdila da vozač ima nevjerojatnih 6,05 promila alkohola u krvi.

Glasnogovornik MUP-a kaže kako su odmah krenuli s provjerama uređaja za mjerenje, jer nitko nije mogao vjerovati da je takvo nešto moguće.

'Provjerom je utvrđeno kako je uređaj za testiranje uredno servisiran i baždaren, te da su rezultati valjani. Sumnjali smo u ispravnost uređaja jer je poznato kako s već 4 promila alkohola u krvi pada u alkoholnu komu', kaže Čutura.

Milićević je zadržan, a prekršajna obrada će započeti nakon što se otrijezni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene