Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Michael Flynn

Bivši Trumpov savjetnik nudi svjedočenje u zamjenu za imunitet od kaznenog progona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost američkog predsjednika Donalda Trumpa Michael Flynn u četvrtak je FBI-u te kongresnim tijelima koja istražuju navodne veze izbornog stožera aktualnog američkog predsjednika s Rusima ponudio svjedočenje u zamjenu za imunitet od kaznenog progona, izvijestio je u četvrtak Wall Street Journal (WSJ).

Flynn, koji je nakon izbora bio jedan od najbližih Trumpovih suradnika u Bijeloj kući, zbog laganja potpredsjedniku SAD-a i drugim visokim dužnosnicima o svojim kontaktima s ruskim ambasadorom u Americi Sergejem Kisljakom morao je podnijeti ostavku nakon samo nešto više od tri tjedna na dužnosti.

Pročitajte i ovo Izbori u Americi Izborna utrka Sraz u Americi: U SAD-u se ovo nije dogodilo gotovo 70 godina Lara Trump Štednja ili osveta? "Krvoproliće u Republikanskoj stranci": Pogledajte što je napravio Trump i kako je prošla njegova snaha

Prema CNN-u, Flynnovo svjedočenje moglo bi imati "termonuklearni" politički potencijal iako zasad nije poznato što je konkretno Flynn spreman podijeliti s istražiteljima.

Naime, jedan dužnosnik koji je želio ostati anoniman izjavio je za WSJ kako nije jasno je li Flynn ponudio otkriti neke konkretne aspekte svog rada na mjestu savjetnika za nacionalnu sigurnost. Dužnosnik, međutim, ističe kako činjenica da je zatražio imunitet od kaznenog progona sugerira da Flynn pretpostavlja kako bi se lako mogao naći u pravnom škripcu.

Budući da je bio vrlo blizak predsjedniku Trumpu, Flynn je bio upućen u najosjetljivije razgovore i odluke u sferi vanjske politike, a izravno je sudjelovao u razgovorima o mogućem ukidanju američkih sankcija koje je Rusiji uvela Obamina administracija.

Zasad međutim nema potvrde da će FBI ili kongresnici prihvatiti Flynnovu ponudu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene