Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio troje civila u ratu

Bivši SS-ovac dobio doživotnu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački sud osudio je u utorak 88-godišnjeg bivšeg SS-ovca na doživotni zatvor zbog ubojstva troje nizozemskih civila u Drugom svjetskom ratu.

Glasnogovornik suda u Aachenu potvrdio je presudu protiv Heinricha Boerea optuženog za ubojstvo troje ljudi u Nizozemskoj 1944. Njegova obrana najavila je da će se žaliti što znači da presuda neće biti pravomoćna još mjesecima. Boere, koji se nalazi na popisu najtraženijih ratnih zločinaca Centra Simon Wiesenthal, priznao je da je kao SS-ovac ubio troje civila, ali tvrdio je da je samo slušao zapovijedi.

Pročitajte i ovo Jakiw Pali (Foto: AFP) Živi u SAD-u Nitko ne želi 94-godišnjeg nacista: Tri zemlje odbile prihvatiti čuvara zloglasnog logora Slika nije dostupna Desna ruka Eichmanna Nacistički zločinac odgovoran za smrt 130.000 Židova umro u podrumu: "Mrzio je Židove do kraja"

Boere je rođen u Njemačkoj, a odrastao je u Nizozemskoj. Nakon rata uhitile su ga američke snage, no pobjegao je u Njemačku. U Nizozemskoj je 1949. osuđen na smrt u odsutnosti. Njemačke vlasti odbile su 1980. nizozemski zahtjev za njegovim izručenjem, no 2008. podignule su protiv njega optužnicu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene