Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obamina desna ruka

Bivši šef osoblja Bijele kuće u utrci za gradonačelnika Chicaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donedavni šef osoblja Bijele kuće Rahm Emanuel službeno je objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Chicaga.

Emanuel je 1. listopada odstupio s drugog najvažnijeg položaja u Bijeloj kući kako bi se pripremio za izbore za čikaškog gradonačelnika, položaj koji dugo želi. Izbori će biti 22. veljače i Emanuel se nada da će na njima pobijediti i zamijeniti sadašnjeg prvog čovjeka grada Richarda Daleyja.

Pročitajte i ovo Nekoliko tornada pogodilo šire područje Chicaga Priroda pokazala moć VIDEO Nekoliko tornada poharalo Chicago: Nema struje, iščupana stabla, ne rade aerodromi, strahuje se od problema s vodom... Slika nije dostupna Pucao na njega Užas u SAD-u: Policija objavila snimku na kojoj policajac ubija 13-godišnjaka

'Zato što volim ovaj grad, grad iz kojeg je moja obitelj, grad u kojem sam rođen, želim se boriti za njegovu bolju budućnost i zato objavljujem kandidaturu za gradonačelnika', rekao je Emanuel.

>> Obama službeno objavio odlazak predstojnika Rahma Emanuela

'Samo me prilika da budem šef osoblja Baracka Obame odvojila od Chicaga, a samo me prilika da budem njegov gradonačelnik odvojila od predsjednika', poručio je.

S 2,9 milijuna ljudi, Chicago je treći po veličini američki grad, a trenutačno je suočen s proračunskim manjkom od 655 milijuna dolara. Nezaposlenost iznosi 10,6 posto.

Emanuel, dugogodišnji washingtonski 'insider' i bivši savjetnik predsjednika Billa Clintona, smatra se zaslužnim za mnoga Obamina ostvarenja u unutarnjoj politici, uključujući i 814 milijarda dolara vrijedan paket pomoći posrnulom gospodarstvu, te provedbu zdravstvene reforme. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene