Meng Hongwei (Foto: AFP)
Meng Hongwei (Foto: AFP)

Bivši predsjednik Interpola Meng Hongwei nalazi se pod istragom zbog sumnje na primanje mita, objavilo je kinesko ministarstvo javne sigurnosti na svojoj internetskoj stranici u ponedjeljak.


Interpol je u nedjelju objavio da je Meng dao ostavku na dužnost predsjednika. Ranije u nedjelju, Kina je rekla da je Meng, koji je i zamjenik ministra za javnu sigurnost u Kini, pod istragom zbog sumnje na kršenje zakona.

Vezani članci Meng Hongwei (Foto: AFP) Interpol od Pekinga traži informacije o nestanku svoga šefa Meng Hongwei (Foto: AFP) Francuska policija pokrenula istragu: Nakon što je otputovao u Kinu, nestao šef Interpola

"Istraga davanja i uzimanja mita Menga Hongweia te njegova kršenja zakona pravodobna je, apsolutno korektna te dosta mudra", objavilo je ministarstvo nakon internog sastanka.

Meng je uhićen prije desetak dana pošto je doputovao u Kinu. Njegovo mjesto boravka nije bilo poznato, a francuska policija pokrenula je istragu nakon što je njegova žena u Lyonu prijavila nestanak. Interpol ima sjedište u Lyonu. (Hina)