Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naredio ubojstva

Bivši nacistički zapovjednik osuđen na doživotni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački sud osudio je bivšeg nacističkog vojnog zapovjednika na doživotnu zatvorsku kaznu zbog njegove umješanosti u ubojstvo deset Talijana u Toskani 1944. godine.

Nakon jedanaestomjesečnog suđenja, sud u Muenchenu presudio je da je Josef Scheungraber, rođen 1918. godine, kriv zbog toga što je naredio ubojstva civila u Falzanu u Toskani, kao odmazdu za napade talijanskih partizana. Ovo je bilo jedno od posljednjih suđenja bivšim nacistima u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Demjanjuku Suđenje nacistu: 'Guraju ga u smrt, neće to preživjeti’ Slika nije dostupna Najtraženiji osumnjičenik za ratne zločine 89-godišnji Demjanjuk izručen Njemačkoj

Uskoro bi trebao započeti i proces protiv Johna Demjanjuka, osumnjičenog čuvara u nacističkom logoru koji je u svibnju iz SAD-a deportiran u Njemačku. Njega se sumnjiči da je tijekom Drugog svjetskog rata pomogao u ubojstvu 28.000 osoba. Scheungraber, koji je desetljećima nakon Drugog svjetskog rata živio kao slobodan čovjek u svom rodnom gradu u Bavarskoj, poricao je optužbe i tvrdio da je ubijene Talijane predao vojnoj policiji, te da nije znao što se poslije s njima dogodilo. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene