Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Assange pod 'paljbom' bivšeg kolege

Bivši kolega: Assange je paranoik gladan moći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kolega Juliana Assangea svog je bivšeg šefa fino 'počastio' u knjizi, koja se od danas nalazi u prodaji.

'On je vrlo brzo prešao iz 'domišljatog, energičnog i briljantnog' u 'paranoičnog, gladnog moći, megalomanijaka', napisao je u svojoj knjizi Daniel Domscheit-Berg, a prenosi CNN. 'On ima vrlo slobodnu i laganu vezu s istinom', stoji isto tako u knjizi, koju je Berg nazvao 'Inside Wikileaks'.

Pročitajte i ovo Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva" Julian Assange (Foto: AFP) ŽALIT ĆE SE NA ODLUKU Sutkinja blokirala zahtjev: Osnivač WikiLeaksa Julian Assange neće biti izručen SAD-u

>> Assange: Moj život je spremljen u crnu kutiju

Berg nadalje tvrdi kako je WikiLeaks izgubio ključan software, koji je korisnicima omogućavao anonimno objavljivanje povjerljivih dokumenata. To se navodno dogodilo kad su Berg i još jedan njegov kolega s WikiLeaksa otišli iz te organizacije.

'Minorna uloga u WikiLeaksu'

Odmah nakon lansiranja knjige u prodaju, stigla je i reakcija iz WikiLeaksa. Bergu su uzvratili kako je iz WikiLeaksa otišao jer je nanio štetu organizaciji i krao materijal. Nadalje su istaknuli kako je Berg imao malu ulogu u WikiLeaksu te da je jedino povremeno služio kao glasnogovornik te organizacije u Njemačkoj.

'Njegova uloga u našoj organizaciji bila je ograničena i drastično se smanjila prije otprilike godinu dana, nakon što je u pitanje doveden njegov integritet', stoji u priopćenju WikiLeaksa, koje prenosi CNN. U međuvremenu, njihov šef Assange i dalje vodi pravnu bitku protiv izručenja Švedskoj zbog optužbi za silovanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene