Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gruzija ne priznaje izbore

Bivši KGB-ovac izabran za predsjednika Južne Osetije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši dužnosnik KGB-a Leonid Tibilov pobijedio je u nedjelju u drugom krugu predsjedničkih izbora u Južnoj Osetiji s 54,12 posto glasova, prema rezultatima izbora na gruzijskom separatističkom teritoriju kojeg podržava Moskva.

Predsjednica izbornog povjerenstva Bela Plijeva je proglasila Leonida Tibilova predsjednikom republike Južne Osetije, prenosi ruska državna agencija Ria Novosti

Tibilovljev protivnik, povjerenik za ljudska prava samoproglašene republike David Sanakojev (35) je dobio 42,65 posto glasova, prema tim rezultatima.

Isti izvor navodi da je sudjelovanje iznosilo 71,26 posto na izborima koji bi trebali okončati višemjesečnu političku krizu u toj maloj republici.

Gruzija je osudila izbore, a nije ih priznala ni međunarodna zajednica.

Ovi izbori su održani nakon poništenja izbora prije četiri mjeseca na kojima je pobijedila kandidatkinja oporbe Ala Džiojeva. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene