Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe za pokušaj ubojstva

Bivši glavni istražitelj u slučaju Pistorius dao ostavku i napustio policijsku službu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hilton Botha, bivši policijski detektiv i glavni voditelj istrage u slučaju ubojstva djevojke Oscara Pistoriusa, dao je otkaz i otišao iz policije.

Južnoafrička policija izvijestila je kako je njihov biši detektiv i glavni istražitelj Hilton Botha, dao otkaz i napustio policijsku službu, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Oscar Pistorus (Foto: AFP) Služi kaznu za ubojstvo Oscar Pistorius u zatvorskoj tučnjavi: Zaradio masnice zbog svađe oko telefona? Oscar Pistorus (Foto: AFP) Dobio 13 godina i pet mjeseci Slavnom "Blade Runneru" sud povećao kaznu za ubojstvo djevojke

>> Nakon skandala u slučaju Pistorius izabran novi policijski istražitelj

Podsjetimo, južnoafrička policija smijenila je glavnog istražitelja Hiltona Botha u slučaju protiv paraolimpijca Oscara Pistoriusa nakon što je otkriveno kako je i on suočen s optužbom za pokušaj ubojstvo nakon što je 2009. pucao na minibus u kojem je bilo sedam osoba.

Botha i još dvojica policajaca navodno su 2009. pokušali zaustaviti minibus taxi sa sedam osoba otvorivši na njega vatru. Trojica policajaca uhićena su 2011., ali su tada optužnice protiv njih odbačene. Iako nije poznato kada se točno dogodio incident neki mediji pišu da je to bilo 2009. i da su policajci bili u alkoholiziranom stanju. Optužbe su bile privremeno povučene, ali su nedavno vraćene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene