Bivši asistent demokratskih zastupnika u parlamentu izveden je u četvrtak pred sud u Washingtonu zbog toga što je na internetu objavio povjerljive podatke o republikanskim zastupnicima dok je trajalo saslušanje kandidata Donalda Trumpa za Vrhovni sud i žene koja ga optužuje za spolno zlostavljanje.

Galerija


Jacksona Coska (27) uhitila je u srijedu policija Capitola pod sumnjom da je objavio adresu i broj telefona nekoliko republikanskih senatora na stranicama Wikipedije posvećenim njima.

Vezani članci Katarina Alvir o američkim izborima (Foto: Dnevnik.hr) Važnost rezultata izbora u SAD-u: Nikad više žena i manjina, počinje li noćna mora za Trumpa? Brett Kavanaugh i Donald Trump (Foto: AFP) Trumpov kandidat za suca Vrhovnog suda niječe najnovije optužbe za seksualno napastovanje

Tako je izmijenio stranice troje članova pravosudnog odbora Senata koji je prije tjedan dana pod prisegom ispitivao suca Bretta Kavanaugha i njegovu tužiteljicu Christine Blasey Ford.

Te su dodane informacije ubrzo otkrivene i povučene s mrežne stranice.

Jackson Cosko je optužen za objavljivanje privatnih podataka i za krađu identiteta, navodi se u priopćenju ureda tužitelja savezne prijestolnice.

Mladić je od siječnja 2017. do svibnja 2018. radio kao asistent dviju demokratskih senatorica kao stručnjak za informatičku sigurnost. (Hina)