Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na buđenje

Bivši član Pink Floyda: "Sirijske Bijele kacige su lažna organizacija koja postoji samo za stvaranje propagande za teroriste"

Roger Waters (Foto: AFP)
Roger Waters (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Roger Waters (Foto: AFP) Roger Waters (Foto: AFP) Foto: Afp Uništena sirijska postrojenja (Foto: AFP) - 5 Uništena sirijska postrojenja (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Uništena sirijska postrojenja (Foto: AFP) - 4 Uništena sirijska postrojenja (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Uništena sirijska postrojenja (Foto: AFP) - 3 Uništena sirijska postrojenja (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp +0 Uništena sirijska postrojenja (Foto: AFP) - 2 Galerija 1/5 >>
Bivši član Pink Floyda Roger Waters na koncertu u Barceloni 13. travnja kritizirao je sirijske Bijele kacige istaknuvši kako one pomažu franšizama Al Qaide.

Brojni stanovnici Zapada smatraju kako se Sirijska civilna obrana, poznatija kao Bijele kacige, pojavila kao jedna od najefektivnijih propagandnih alata za islamske militante u Siriji. Skupina je, smatraju, koreografirala brojne provokacije i time privukla stranu vojnu intervenciju kako bi pomogla militantima u svojoj potrazi za uspostavljanjem šerijatskog prava u toj arapskoj državi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sirijski Homs 360 STUPNJEVA ISTINE Potresna snimka potpunog uništenja Slika nije dostupna Legendarni glazbenik priznao 'Osjećao sam se odgovornim za smrt svog oca'

Engleski pjevač Roger Waters, bivši član benda Pink Floyd, tijekom koncerta u Barceloni 13. travnja, kritizirao je Bijele kacige nazvavši ih ''lažnom organizacijom koja postoji samo kako bi se stvorila propaganda za džihadiste i teroriste''.

Rekao je da Bijele kacige potiču zapadne vlade da napadnu Siriju te je pozvao ljude koji žive u Europi i Sjevernoj Americi da potaknu svoje vlade da se ne ponašaju u skladu s tim, piše Sputnik.

''Ako budemo slušatli propagandu Bijelih kaciga i drugih, to će nas potaknuti da ohrabrimo naše vlade da počnu pacati bombe na stanovnike Sirije. To bi bila pogreška velikih razmjera za nas, ljudska bića'', rekao je Waters.

''Ono što bismo trebali raditi je uvjeriti naše vlade da ne bacaju bombe na ljude. I svakako ne dok ne istražimo sve kako bismo imali jasnu predodžbu o tome što se događa. Živimo u svijetu propagande i čini se da je ona važnije od stvarnosti, od onoga što se stvarno događa'', dodao je.

Već se neko vrijeme sumnja da su Bijele kacige povezane s franšizama Al Qaide, a njihovi članovi pomažu franšizama te terorističke skupine da krše ljudska prava. Mnogi su na društvenim mrežama pozdravili ovaj Watersov komentar.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene