Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki plan

Bivši borac ISIS-a: Cilj je osvojiti arapski svijet, a potom i ostale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši borac ISIS-a u razgovoru za CNN otkrio je poneke manje poznate detalje o Islamskoj državi.

'Glavni cilj Islamske države, ono što govore svojim novim članovima, jest uspostava islamske države koja će osvojiti arapski svijet. A poslije toga, idemo na druge države', rekao je bivši borac ISIS-a koji se nalazi u Turskoj, objavio je CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Međunarodna koalicija Novi francuski udari na IS u Iraku, Pariz želi pojačati ofenzivu Slika nije dostupna Poginuo u napadu IS POTVRDIO Jihadi John je mrtav!

On je prije svega dva tjedna bio u sirijskom gradu Raqqa, kojeg pripadnici ISIS-a smatraju svojim glavnim gradom. Na područjima koje osvajaju, provode javna smaknuća, bičuju ljude, razapinju ih na križ, ukidaju predmete u školama kao što su filozofija, glazba, sport, a žene moraju biti potpuno prekrivene nikabom.

Nemoguća misija: Otkriveni detalji neuspješnog spašavanja taoca iz Sirije

Muškarac koji nije želio da ga se identificira, rekao je kako skupina širi 'nepravdu pod imenom pravde'. Još se, napominje, slaže s ideologijom grupe koja svoja uvjerenja drugima nameće svaki dan.

Procjenjuje se da su se do sada ISIS-u pridružile tisuće boraca iz cijelog svijeta, a sugovornik napominje kako oni mogli izvoditi napade kada se vrate u svoje države.

'Zapadnjaci koji su se pridružili ISIS-u, svoje države smatraju nevjernima. Ako budu imali prilike, ondje će izvoditi napade', zaključuje bivši pripadnik ISIS-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene