Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen mrtav

Bivši agent izboden na smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čileanski agent Enrique Arancibia Clavel, osuđen 2000. godine na doživotni zatvor za ubojstvo čileanskoga generala Carlosa Pratsa, ministra obrane u vladi Salvadora Allendea, pronađen jeu Buenos Airesu izboden na smrt, objavio je njegov odvjetnik.

Ubojica mu je zadao više od 15 uboda u vrat, prsište, testise, rekao je odvjetnik. Arancibia Clavel bio je agent Dine, tajne čileanske policije koju je 1974. uspostavio bivši čileanski diktator Augusto Pinochet. Iako je 66-godišnji Clavel bio osuđen na doživotni zatvor, uživao je uvjetnu slobodu od 2007.

Argentinsko pravosuđe osudilo ga je za smrt generala Pratsa, zapovjednika čileanske vojske i ministra obrane u vladi ljevičarskog predsjednika Allendea, koji je svrgnut 1973. državnim udarom. Prats je 1974. ubijen zajedno sa suprugom u napadu automobilom-bombom.

Pratsovo ubojstvo provedeno je u okviru plana Condor, zajedničkog plana kojim su su vojne diktature u Južnoj Americi 70-ih i 80-ih uklanjale protivnike režima. (Hina)

Pročitajte i ovo Posljedice požara u Čileu Požari u Čileu VIDEO/FOTO Bijesne šumski požari, poginulo više od 50 ljudi: Crni dim suklja u nebo, na cestama pronalaze tijela Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene