Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pronašli su samo njegov grob'

'Amerikanci nisu ubili Osamu, umro je još 2006.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U intervjuu za ruski Channel One bivši agent CIA-e Berkan Yashar tvrdi kako je Osama bin Laden umro od bolesti još 2006. godine te kako su Amerikanci u blizini granice Afganistana i Pakistana pronašli njegov grob i potom lažirali ubojstvo čelnika Al-Kaide.

Berkan Yashar, inače Čečen po nacionalnosti, sad je političar u Turskoj. Osamu bin Ladena upoznao je 90-ih godina prošlog stoljeća u Čečeniji. 'U rujnu 1992. bio sam u Čečeniji, u Groznom, i tamo sam ga upoznao. U toj dvokatnici na gornjem je katu živio protjerani gruzijski predsjednik Zviad Gamsakhurdia, a ispod njega Osama. Živjeli su u istoj zgradi', ispričao je za rusku televiziju bivši agent CIA-e.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdi bivši agent CIA-e 'Amerikanci nisu ubili Bin Ladena, umro je prirodnom smrću prije 5 godina' Slika nije dostupna Novi detalji Željko Odoljević u policiju sasuo 11 metaka

>> VIDEO: Al-Kaida objavila posljednju Osaminu poruku

Yashar tvrdi kako Bin Laden nije ubijen 2. svibnja u Pakistanu, već da je tada samo pronađen njegov grob i pokrenuta iscenirana vojna akcija. 'Čak i da cijeli svijet vjeruje da je ubijen 2. svibnja, ja u to ne mogu vjerovati. Vrlo sam dobro poznavao i Čečene koji su ga čuvali - Samija, Ayuba i Mahmuda. Jedino je njima u potpunosti vjerovao i bili su s njih do samog kraja. Datuma se vrlo dobro sjećam jer su u njemu tri šestice - 26. 06. 2006. godine. Bio je jako bolestan prije smrti, sama 'kost i koža'. Trojica Čečena su mu i oprala tijelo prije smrti i pokopali ga, tako je on htio. Njegovo mrtvo tijelo su još vidjela i dvojica muškaraca iz Londona te dvojica Amerikanaca, ukupno njih sedmorica'.

Amerikanci su, tvrdi, Bin Ladenove čuvare počeli hvatati 2008. godine, nakon što je Washington prvi put objavio da je Osama mrtav. Posljednji je ostao Sami, a njega su, prema Yasharovim tvrdnjama, američki vojnici uhvatili nekoliko dana prije 'akcije' 2. svibnja u kojoj je Bin Laden navodno ubijen. Yashar smatra kako je upravo Čečen Amerikancima otkrio mjesto gdje je Bin Laden pokopan.

'Ovo sve sam odlučio ispričati jer se bojim za svoj život. Samo velik publicitet diljem svijeta me može zaštititi od CIA-e', kazao je Yashar te dodao kako mu je turska tajna služba za svaki slučaj dodijelila čuvare i oružje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene