Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivša manekenka Waris Dirie tijekom otmice izbjegla silovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša manekenka somalskog podrijetla Waris Dirie, veleposlanica UN-a za borbu protiv genitalnog obrezivanja žena, koja je prošlog tjedna nestala u Bruxellesu i ništa se o njoj nije znalo tri dana, izbjegla je pokušaje silovanja, rekao je u nedjelju navečer njezin odvjetnik.

Nakon što ju je u petak pronašla belgijska policija, ona je govorila o 'nesporazumu' i rekla da je tri dana lutala Bruxellesom bez novaca, dokumenata i mobitela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Ilustracija teško kazneno djelo Užas u Dalmaciji: Djed (79) godinama spolno zlostavljao maloljetnu unuku

Njezin odvjetnik Gerard Ganzer i manager Walter Lutschinger izjavili su kako je 43-godišnju bivšu manekenku oteo vozač taksija i tijekom otmice nekoliko ju je puta pokušao silovati. Pustio ju je nakon dva dana.

Belgijski mediji su iznenađeni prvim objašnjenjima koje je bivša manekenka dala o tom neobičnom nestanku, a odvjetnik je objasnio njezinu šutnju stanjem šoka.

Dirie, naturalizirana Austrijanka, nestala je nakon što je između 3 i 4 sata ujutro u srijedu ušla u jedan taksi kako bi se vratila u svoj hotel u Bruxellesu.

Nedavno je objavila knjigu 'Pustinjski cvijet' u kojoj je progovorila o strašnom činu obrezivanja afričkih djevojčica, uključujući i vlastito iskustvo. Objavila je ukupno četiri autobiografske knjige, a iz Somalije je pobjegla nakon prisilne udaje u dobi od 13 godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene