Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša manekenka somalskog podrijetla Waris Dirie, veleposlanica UN-a za borbu protiv genitalnog obrezivanja žena, koja je prošlog tjedna nestala u Bruxellesu i ništa se o njoj nije znalo tri dana, izbjegla je pokušaje silovanja, rekao je u nedjelju navečer njezin odvjetnik.


Nakon što ju je u petak pronašla belgijska policija, ona je govorila o 'nesporazumu' i rekla da je tri dana lutala Bruxellesom bez novaca, dokumenata i mobitela.

Vezani članci Ispovjesti žrtava silovanja u Provjerenom - 6 Potresne ispovijesti žrtava: Slovi kao markantan i simpatičan, a siluje maloljetnice - ''Imaš super usta, baš za pušenje'' Ispovjesti žrtava silovanja u Provjerenom - 1 ''Izvadio je spolovilo, ajde otvori usta i...'' Mučne ispovijesti djevojaka koje su se prijavile za studentski posao, a postale žrtve gnjusnog silovatelja

Njezin odvjetnik Gerard Ganzer i manager Walter Lutschinger izjavili su kako je 43-godišnju bivšu manekenku oteo vozač taksija i tijekom otmice nekoliko ju je puta pokušao silovati. Pustio ju je nakon dva dana.

Belgijski mediji su iznenađeni prvim objašnjenjima koje je bivša manekenka dala o tom neobičnom nestanku, a odvjetnik je objasnio njezinu šutnju stanjem šoka.

Dirie, naturalizirana Austrijanka, nestala je nakon što je između 3 i 4 sata ujutro u srijedu ušla u jedan taksi kako bi se vratila u svoj hotel u Bruxellesu.

Nedavno je objavila knjigu 'Pustinjski cvijet' u kojoj je progovorila o strašnom činu obrezivanja afričkih djevojčica, uključujući i vlastito iskustvo. Objavila je ukupno četiri autobiografske knjige, a iz Somalije je pobjegla nakon prisilne udaje u dobi od 13 godina.