Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEZAKONITA SUSPENZIJA PARLAMENTA

Nakon odluke Vrhovnog suda: Bitanski premijer Boris Johnson poziva na izbore

Boris Johnson (Foto: AFP)
Boris Johnson (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Boris Johnson (Foto: AFP) Boris Johnson (Foto: AFP) Foto: Afp London, brexit, Ilustracija (Foto: Tolga AKMEN / AFP) London, brexit, Ilustracija (Foto: Tolga AKMEN / AFP) Foto: Tolga AKMEN / AFP Boris Johnson (Foto: AFP) - 2 Boris Johnson (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp +0 Boris Johnson (Foto: AFP) Galerija 1/4 >>
Britanski vrhovni sud u utorak je proglasio nezakonitom odluku premijera Johnsona da suspendira rad parlamenta, nakon čega su čelnici oporbe pozvali na njegovu ostavku.

Britanski premijer Boris Johnson ponovio je u utorak iz New Yorka poziv da se u Britaniji održe opći izbori, nakon što je britanski vrhovni sud proglasio nezakonitom odluku o suspenziji parlamenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

"Očito je da treba organizirati izbore, Jeremy Corbyn svašta govori, a trebao bi zatražiti izbore", rekao je Johnson nakon susreta s poslovnim ljudima u New Yorku o čelniku oporbene Laburističke stranke.

Britanski vrhovni sud u utorak je proglasio nezakonitom odluku premijera Johnsona da suspendira rad parlamenta, nakon čega su čelnici oporbe pozvali na njegovu ostavku.

Vođa britanskih laburista Jeremy Corbyn je nakon odluke suda pozvao Johnsona da razmotri svoju poziciju i "postane najkratkovječniji premijer u britanskoj povijesti", te da raspiše izbore. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene