Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred Bogom se ispričava svima

Biskup Williamson ispričao se zbog nijekanja holokausta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katolička novinska agencija Zenit prenijela je da se britanski biskup koji je nijekao holokaust ispričao za svoje izjave.

Biskup Richard Williamson rekao je u studenom u razgovoru za švedsku televiziju da povijesni dokazi upućuju da nije bilo nacističkih plinskih komora te da je u holokaustu život u koncentracijskim logorima izgubilo najviše 300.000 ljudi. Njegove su izjave izazvale bijes u javnosti.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Teroristički čin Akcija nakon što je biskup brutalno izboden: Uhićeno sedmero tinejdžera, oglasila se policija Ilustracija Pismo otkrio vatikanski arhivist Papa Pio XII rano znao za holokaust: "Vatikan imao informacije da su radni logori tvornice smrti"

Katolička novinska agencija Zenit je u četvrtak izvijestila da je Williamson izrazio žaljenje zbog svojih izjava. Agencija je prenijela njegovu izjavu da se 'pred Bogom ispričava' svima koje je povrijedio svojim riječima.

Papa Benedikt XVI. ukinuo je 20 godina staru odluku o izopćenju Williamsona i još trojice biskupa koji su bili posvećeni bez odobrenja Vatikana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene