Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bin Laden ponovo prijeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osama bin Laden nazvao je Abu Musaba al-Zarqawija, ubijenog vođu al-Qaide u Iraku, 'mučenikom', najavivši nastavak borbe protiv američkih snaga i njihovih saveznika "gdje god se nalazili", navodi se u audiovrpci objavljenoj na jednoj islamističkoj internet stranici.

- Lav džihada, Abu Musab al-Zarqawi, ubijen je u američkom napadu. Molimo Boga da ga primi kao mučenika, navodi se dalje u izjavi osobe koja zvuči isto kao i prethodne snimke koje se pripisuju vođi al-Qaide Osami bin Ladenu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajni posjet Obama stigao u Afganistan na godišnjicu bin Ladenova ubojstva Slika nije dostupna Čitaju Kuran i brinu za djecu Objavljena snimka Bin Ladenovih udovica

Obraćajući se u poruci američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu, bin Laden je poručio da "ne bude previše sretan, jer stijeg al-Qa'ide nije spušten".

- Samo je prešao od jednog lava islama drugom lavu, slikovito se izrazio saudijski vođa najveće terorističke organizacije Osama bin Laden  obečavši nastavak žestoke borbe protiv SAD-a i saveznika svugdje u svijetu, osobito u Iraku, Afganistanu, Somaliji i Sudanu.

Autentičnost vrpce na internetskoj stranici koju al-Qa'ida često koristi još nije potvrđena. Ako se pokaže autentičnom, bit će to četvrta Bin Ladenova poruka ove godine. 

Bin Laden se obraća i američkom predsjedniku Georgeu W. Bushu, upozoravajući ga da se ne "veseli previše" zbog Zarqawijeve smrti, "jer stijeg al-Qaede u Iraku nije pao nego je prešao iz ruku jednog u ruke drugog lava". 

Najavio je nastavak borbe protiv američkih snaga i njihovih saveznika "gdje god se nalazili", osobito u Iraku, Afganistanu, Somaliji i Sudanu. Busha je pozvao da vrati Zarqawijevo tijelo njegovoj obitelji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene