Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađa bilo 10

Bila je odabrana za seksualnu robinju. No, jedan trenutak bio je presudan...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bila je odabrana. Da bude seksualna robinja. Njezina je sudbina bila u njihovim rukama.

'Porobljavanje nevjernika i uzimanje njihovih žena za priležnice je čvrsto utemeljeno u šerijatu.'

To je jedna od rečenica kojom Islamska država na potpuno izvrnut način opravdava postupanje prema Jazidima i daje smjernice svojim sljedbenicima što im je činiti.

Hanan (19) oteta je prilikom bijega pred islamistima s planine Sindžar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Užas i barbarstvo' Monstruozni pokolj: Džihadisti ubili stotine zarobljenika Slika nije dostupna 'Moglo bi biti' Ubojstva, mučenja, silovanja i vojačenje djece - je li to genocid?

'Odvojili su nas. Vukli su nas za kosu. Odabrali su one koje su udane, mlade. Najmlađa među nama imala je samo deset godina. Plakale smo. Rekli su nam – oženit ćemo vas, zaboravit ćete svoje obitelji.'

U prvom tjednu, Hanan je bila zatočena s još 50 žena. Redovito su ih tukli, prijetili im. Dobivale su šaku kuhane riže dnevno. Onda je njihova grupa odvedena u jednu zgradu u Mosulu koju je opisala kao bordel, u kojem su džihadisti držali stotine žena i djevojaka kao seksualno roblje.

'Postrojili bi nas 50-ak. Onda bi u sobu došli muškarci koji bi opisali kakvu djevojku žele. Odvodili bi ih', prisjetila se.

Džihadisti ISIS-a zauzeli važnu iračku rafineriju

Ona je jednog dana bila odabrana među sedam žena i odvedena u neku kuću na selu. Dvojica IS-ovih čuvara naredila su im da se okupaju i srede.

'Doveli su jednu Jazidkinju koja je s njima bila dva mjeseca. Nosila je crni nikab. Rekli su nam da će s nama napraviti isto što i s njom. Ispričala nam je da su je tukli, zavezali i silovali', kazala je Hanan.

S još četiri djevojke odlučila je da moraju pobjeći. Iskrale su se tijekom noći kroz prozor. Dvije posljednje su uhvatili.

'Ako vidim nekog s bradom, počnem se tresti', ističe Hanan koja, premda fizički slobodna, i dalje proživljava psihičko mučenje, piše CNN. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene