Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed

Bijesni Grci poreznicima daju djecu: 'Prestanite nam ubijati obitelj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci bijesnih grčkih roditelja su zapanjenim poreznicima predali vlastitu djecu i tako simbolično prosvjedovali protiv ukidanja poreznih olakšica za velike obitelji, potez koji je vlada povukla na zahtjev stranih vjerovnika.

'Evo ti ga, ti ga podiži', rekao je porezniku u Drami na sjeveru zemlje Nikolaos Smoloktos, čelnik te skupine koja predstavlja Grke s troje i više djece.

Roditelji su u jednoj ruci držali transparent s tekstom 'Prestanite nam ubijati obitelj', a drugom su gurali kolica ravno u ured direktora porezne uprave.

Pročitajte i ovo Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja"

>> Grčka vlada želi hitno zaključiti novi plan o mjerama štednje

Grčka vlada pristala je uštedjeti oko 12 milijarda eura u 2013. i 2014. i tako dobiti još financijske pomoći od Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda.

No konzervativna vladajuća koalicija pod sve je snažnijim pritiskom Grka koji su počeli niz prosvjeda i štrajkova protiv najnovijih rezova. Na kraju prosvjeda, roditelji su djecu ipak odveli sa sobom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene