Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sa predstavnicima 'Trojke'

Grčka vlada želi hitno zaključiti novi plan o mjerama štednje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki premijer Antonis Samaras je rekao kako smatra važnim da se hitno dogovori i zaključi novi plan o mjerama štednje s predstavnicima Trojke (EU, MMF i ECB), vjerovnicima Grčke, kako bi se odobrila nova tranša pomoći toj zemlji.

'Grčka očekuje taj novac kao što suha zemlja čeka kišu', a bez kredita su 'čak i zdrave tvrtke u opasnosti da budu zatvorene', rekao je premijer za tjednik To Vima.

Prvi sastanak između predstavnika Trojke i grčkoga ministra financija Yannisa Stournarasa najavljen je za ponedjeljak, a o dijelu mjera štednje koje treba uključiti u proračun za 2013. vlada će, u skladu s ustavom, raspravljati u ponedjeljak u parlamentu. 'Nova tranša pomoći u iznosu od 13,5 milijardi eura mora biti finalizirana i izglasana za nekoliko dana', kazao je Stournaras.

Pročitajte i ovo Ilustracija proljetno izvješće MMF objavio prognozu za hrvatsko gospodarstvo, evo kada očekuju usporavanje rasta cijena Slika nije dostupna Ciprasova ponuda izazvala nezadovoljstvo u Grčkoj

>> Novi val nasilja u Grčkoj: Deseci tisuća prosvjednika protiv policije

Odobrenje nove tranše pomoći Grčkoj, zamrznute od lipnja, predstavnici Trojke (Europska unija, Međunarodni monetarni fond i Središnja europska banka), uvjetuju prihvaćenjem novoga plana o strogim mjerama štednje u toj zemlji.

Prema pisanju lokalnih medija, rupa u grčkom budžetu dvostruko je veća nego što je očekivano i upitno je može li Grčka ispuniti uvjete koje joj je nametnula Trojka. To dovodi u pitanje isplatu ukupno 31,5 milijarde eura pomoći, bez čega Grčkoj prijeti državni bankrot.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene