Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bijela kuća razočarana Putinovim optužbama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća izrazila je iznenađenje i razočaranje optužbama koje je ruski predsjednik Vladimir Putin uputio na račun Sjedinjenih Država na konferenciji u Muenchenu.

Putin je tada ustvrdio da Washington provocira novu utrku u nuklearnom naoružanju, unilateralnim akcijama potkopava međunarodne institucije i ratom u Iraku izaziva nestabilnost na cijelom Bliskom istoku, izvješćuje u nedjelju The New York Times.

Pročitajte i ovo Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije! Ilustracija Vojna industrija cvjeta Susjedna država počinje s proizvodnjom dronova-samoubojica: "Na sve utjecaje imamo odgovore, a i izvozit ćemo ih, to je skupo na tržištu"

- Mi smo iznenađeni i razočarani komentarima predsjednika Putina. Njegove su optužbe pogrešne, izjavio je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Gordon Johndroe.

- Očekujemo nastavak suradnje s Rusijom u područjima važnim za međunarodnu zajednicu kao što su borba protiv terorizma i
ograničavanje prijetnje širenja oružja za masovno uništenje, dodao je Johndroe, kako prenosi NYT.

Putinu su na optužbe koje je iznio u subotu, u Muenchenu odgovorili američki ministar obrane Robert Gates i senator John McCain, jedan od vodećih kandidata za predsjedničke izbore 2008, odbacujući retoriku ruskog predsjednika kao hladnoratovsku i nepotrebno konfrontirajuću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene