Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bijela kuća pozdravila uhićenje Karadžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća u ponedjeljak je pozdravila uhićenje Radovana Karadžića, bivšeg poličkog čelnika bosanskih Srba, optuženog za genocid i zločine protiv čovječnosti koje su srpske snage počinile protiv Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini u ratu 1992-1995. godine.

"Srbijanske vlasti danas su provele uspješnu akciju uhićenja Radovana Karadžića, političkog čelnika bosanskih Srba u vrijeme rata, na temelju optužbi za ratne zločine počinjene tijekom rata 1992-1995.u BiH. Karadžić, koji je 13 godina u bijegu od međunarodne pravde, optužen je od ICTY-a za genocid, zločine proitv čovječnosti i ratne zloćine, uključujući snajpersku kampanju protiv civila u Sarajevu i uzimanje mirovnih pripadnika UN-a za taoce", navodi Bijela kuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Položit će vijenac Obama danas na 'Ground Zero' u New Yorku Slika nije dostupna Proturječne informacije Obamin savjetnik: Da bi se predao, Osama je trebao biti gol!

"Ti su zločini uključivali okrutnu kampanju etničkog čišćenja protiv nesrba, organizirane napade na bogomolje, vođenje koncentracijskih logora, i ubojstva tisuća civila - bosanskih muslimana i bosanskih Hrvata".

"Čestitamo vladi Srbije, i zahvaljujemo ljudima koji su proveli ovu operaciju na njihovu profesionalizmu i hrabrosti. Ova operacija je važna demonstracija odlučnosti srbijanske vlade da ispoštuje svoju predanost suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY)", dodaje se u priopćenju.

"Vrijeme uhićenja, samo nekoliko dana nakon komemoracije masakra 8.000 Bošnjaka u Srebrenici, posebice je primjereno, i nema boljeg počasti žrtvama ratnih zločina od dovođenja njihovog počinitelja pred lice pravde", naglašava se u priopćenju koje je nakon Karadžićeva uhićenja objavila Bijela kuća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene