Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bijela kuća u ponedjeljak je pozdravila uhićenje Radovana Karadžića, bivšeg poličkog čelnika bosanskih Srba, optuženog za genocid i zločine protiv čovječnosti koje su srpske snage počinile protiv Bošnjaka i Hrvata u Bosni i Hercegovini u ratu 1992-1995. godine.


"Srbijanske vlasti danas su provele uspješnu akciju uhićenja Radovana Karadžića, političkog čelnika bosanskih Srba u vrijeme rata, na temelju optužbi za ratne zločine počinjene tijekom rata 1992-1995.u BiH. Karadžić, koji je 13 godina u bijegu od međunarodne pravde, optužen je od ICTY-a za genocid, zločine proitv čovječnosti i ratne zloćine, uključujući snajpersku kampanju protiv civila u Sarajevu i uzimanje mirovnih pripadnika UN-a za taoce", navodi Bijela kuća.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon 'Gole istine' stiže 'Gola kuharica'?! Slika nije dostupna Izlazak sa stilom: Vjetar joj podizao haljinu i otkrivao noge!

"Ti su zločini uključivali okrutnu kampanju etničkog čišćenja protiv nesrba, organizirane napade na bogomolje, vođenje koncentracijskih logora, i ubojstva tisuća civila - bosanskih muslimana i bosanskih Hrvata".

"Čestitamo vladi Srbije, i zahvaljujemo ljudima koji su proveli ovu operaciju na njihovu profesionalizmu i hrabrosti. Ova operacija je važna demonstracija odlučnosti srbijanske vlade da ispoštuje svoju predanost suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom (ICTY)", dodaje se u priopćenju.

"Vrijeme uhićenja, samo nekoliko dana nakon komemoracije masakra 8.000 Bošnjaka u Srebrenici, posebice je primjereno, i nema boljeg počasti žrtvama ratnih zločina od dovođenja njihovog počinitelja pred lice pravde", naglašava se u priopćenju koje je nakon Karadžićeva uhićenja objavila Bijela kuća.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju