Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pražnjenje mozga

Koje je boje haljina? KOGA BRIGA?! Ne mogu više, zapalite je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Jasno je zašto je ova (relativno ružna) haljina, uspjela u rekordnom roku postati vladaricom društvenih mreža.'

'Haljina je plavo-crna'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgleda kao crna rupa Proizvedena nova crna koja se 'ne vidi' Slika nije dostupna 'Back in black' Izumili 10 puta crnju od najcrnje boje na svijetu!

'Ne, ne, haljina je bijelo zlatna'.

'Plavo-crna!'

'Bijelo-zlatna!'

'OMG, ne kužim kak' ti vidiš bijelo-zlatnu?!'

'Ja ne kužim kak' ti vidiš plavo-crnu...'

Tako je zvučao razgovor dviju žena u četrnaestici u Novom Zagrebu. Nakon toga su zašutjele i vozile se u smrtnoj tišini pet tramvajskih stanica.

Ozbiljno? Boja neke haljine tamo neke žene u tamo nekoj državi uspjela je posvađati milijune ljudi diljem svijeta? Priznajem, i ja sam se našla u nekoliko takvih rasprava ovih dana, ali sam nakon druge naučila kako izbjeći uvlačenje u ovaj žrvanj besmislenosti. 'Kakva je boja haljine?', pitaju me. 'Zelena s elementima narančaste paške čipke optočena šokačkim dukatima', odgovaram.

Ali jasno je zašto je ova (relativno ružna) haljina, uspjela u rekordnom roku postati vladaricom društvenih mreža. Na kavama u kvartu ionako svi pilje u mobitele pa je nemoguće da im s Twittera/Facebooka/Instagrama/bakinog subotnjeg čušpajza ne izleti ova slika.

A puno je lakše raspravljati oko haljine nego oko (ne)cijepljenja djece. Ili oko propasti sisačke prerađivačke industrije koja je hranila desetke tisuća usta. Ili oko činjenice da smo zbog stagnirajućeg gospodarstva na meti sankcija Europske komisije.

Pismo pišem tinta mi se proli, primite se posla, k'o Boga vas molim...

Jeste li ikada čuli takav razgovor, a da je imao približno istu količinu argumenata ili strasti kao razgovor o ovoj glupoj haljini?

'E, jesi čuo da nam Komisija prijeti sankcijama ako Vlada ne predoči jasan plan za izlazak iz recesije?' - je odgovor na pitanje 'Što nitko nikoga nikada na kavi nije pitao'.

Ok, nerealno je očekivati da ćemo u svakodnevnoj konverzaciji rješavati suštinske probleme čovječanstva koje je u globalu na putu za dolje, ali zar se zaista isplati zaokupljati temama sličnima plavo-crno-bijelo-zlatno-čipkasto-šokačkoj haljini?

Sjećate se iz osnovne škole 'Carevog novog ruha'? Kako se car bojao reći da ne vidi to svoje novo i presavršeno ruho kako ga ne bi smatrali glupim, tako se i mi bojimo ne komentirati boju haljine kako ne bismo ispali 'out' i 'neupućeni' i 'OMG, kak još nisi vidjela haljinu o kojoj svi pričaju?'

A zapravo jesmo 'out' i 'neupućeni' ako već danima nismo ušli u raspravu dublju od ove o haljini. Ne morate ni ulaziti u neke preduboke rasprave, napravite nešto što ima smisla. Maknite djecu od računala i odvedite ih na predstavu, skuhajte ručak umjesto žene, obrišite prašinu s vrha kuhinjskih elemenata iako se ne vidi, nazovite baku jer vam je poslala fini čušpajz u subotu. Ali zaboga, prestanite raspravljati o boji haljine.

Car je gol! Haljina je ružna! Zapalite je više!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene