Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski standardi

BiH desecima hrvatskih tvrtki ZABRANILA UVOZ MESA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci hrvatskih tvrtki koje se bave proizvodnjom i preradom mesa i hrane za životinje od 1. srpnja više ne mogu izvoziti svoje proizvode u Bosnu i Hercegovinu jer ne ispunjavaju standarde koje propisuje Europska unija, potvrdio je ministar vanjske trghovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

U izjavi koju prenose banjolučke Nezavisne novine Šarović je kazao da je ministarstvo kojemu je na čelu donijelo odluku po kojoj niti jednoj tvrtki iz Hrvatske koja ne ispunjava europske standarde neće biti dopušten izvoz u BiH, na isti način kako se to traži od bosanskohercegovačkih tvrtki koje izvoze u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Manji broj ilegalnih prijelaza Božinović najavio kupnju skupocjenih helikoptera: "Smanjit ćemo pritisak na Hrvatsku granicu i EU" Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

>> Evo koliko bi se trebalo plaćati za pogranične propusnice

'Konačni popis svih hrvatskih tvrtki koje više ne mogu izvoziti u BiH još nije završen pa ne može biti ni službeno objavljen', kazao je Šarović, pojašnjavajući kako je većinom riječ o klaonicama koje su ispunjavale standarde propisane za države-članice CEFTA-e, ali ne i one koji vrijede u EU.

Nezavisne novine navode kako se u ovom trenutku zabrana izvoza u BiH odnosi na 53 hrvatske tvrtke koje se bave proizvodnjom i preradom mesa.

BiH je 2012. uvezla tri puta više mesa i mesnih prerađevina nego što je izvezla, a najveći dio izvoza u tu zemlju, vrijedan oko 110 milijuna eura, ostvarile su upravo hrvatske tvrtke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene