Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Uhićena kriminalna skupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici policije Federacije Bosne i Hercegovine priveli su šest osoba osumnjičenih za zastrašivanje svjedoka u procesu koji se vodi protiv kriminalne skupine okupljene oko Muhameda Ali Gašija, javili su u utorak lokalni mediji u BiH.

Kriminalna skupina Muhameda Ali Gašija poznata je po iznudama, zelenaštvu i nasilničkom ponašanju, a pripadnici skupine uhićeni su u proljeće ove godine. Proces protiv njih vodi se na Županijskome sudu u Sarajevu, a riječ je o dosad najvećem slučaju procesuiranja organiziranog kriminala u Federaciji BiH.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

U policijskoj akciji izvedenoj u noći s ponedjeljaka na utorak premetnuto je nekoliko kuća i stanova u Sarajevu, a među privedenima je i Senad Šahinpašić Šaja, poznat po bliskim privatnim vezama s Bakirom Izetbegovićem, utjecajnim dopredsjednikom Stranke demokratske akcije.

Prema nepotvrđenim informacijama, Šahinpašić je zadržan u pritvoru. Navodno se brani šutnjom i ne želi surađivati u istrazi koja se vodi zbog zastrašivanja svjedoka. Poznat kao ratni logističar Armije BiH, Šahinpašića smatraju i iznimno utjecajnom osobom među bošnjačkim političarima.

U sklopu iste policijske operacije premetnute su i zatvorske prostorije u kojima su Gaši i njegovi suradnici, kojima se trenutačno sudi na Županijskome sudu. U premetačini su pronađeni mobiteli, a utvrđeno je kako je njima Gaši komunicirao sa suradnicima koji su pritiskom na svjedoke nastojali promijenili njihove izjave dane prije u istrazi.

Na suđenju koje je u tijeku nekoliko svjedoka koji su dali izjave u listopadu izjavili su kako se ne sjećaju da ih je on ucjenjivao i da im je pozajmljivao novac po nerealnim kamatama, kako su prije izjavili.

Suđenje Gašiju i ostalim pripadnicima njegove kriminalne skupine obilježeno je čestim ispadima optuženika i provokacijama zastupnika optužbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene