Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teška prometna nesreća dogodila se u nedjelju kasno navečer na magistralnoj cesti između Bosanskog Broda i Sarajeva,


Tri mlade osobe u dobi između 19 i 20 godina iz Žepča u središnjoj Bosni poginule su u teškoj prometnoj nesreći noću na nedjelju na magistralnoj cesti između Bosanskog Broda i Sarajeva, potvrdila je lokalna prometna policija.

Vezani članci Milorad Dodik Milorad Dodik o raspadu BiH: "Trebamo sjesti i razgraničiti se, i napraviti tri države koje će biti demilitarizirane" Koronavirus u Sarajevu, ilustracija Sarajevo najveće žarište u Europi: "Bojimo se najgoreg scenarija, mi smo novi Bergamo"

Nešto prije ponoći tijekom preticanja došlo je do izravnog sudara dva automobila kod mjesta Goliješnica između Žepča i Maglaja.

Na mjestu su poginule tri osobe, a još tri su ozlijeđene. Sudar je bio toliko silovit da su morali intervenirati vatrogasci kako bi iz potpuno smrskanih vozila izvukli tijela poginulih.

Iz MUP-a Zeničko-dobojske županije potvrđeno je kako su poginuli H.O. (1997) A.M. (1997) I M.N. (1996). Svi su državljani Bosne i Hercegovine.

Klix.ba javlja da su u nesreći stradali dvadesetogodišnjaci Oliver Hrkać, Monika Antolović i Nevena Mijić iz Žepča. "Bili su odlikaši, veseli i puni života, kao i većina njihove generacije. Sjećam se da je Nevena bila aktivna i izvan škole, kao članica Crvenog križa. Ova tragedija potresla je cijelo Žepče, i ta tuga nikako se ne može opisati", istakao je jedan od njihovih profesora za Klix.ba.

Među prvima u pomoć su im došlii košarkaši KK Gradina iz Tešnja, koji su se vraćali sa utakmice, ali i ostali građani koji su se našli na mjestu nesreće, javlja Klix.ba. (Hina)