Pogreb u Cazinu (Foto: Klix.ba)
Pogreb u Cazinu (Foto: Klix.ba)

Troje malodobne djece koje je u četvrtak ubio njihov otac u Bihaću pokopano je u subotu na mjesnom groblju u Cazinu a zbog te tragedije u cijeloj Unsko-sanskoj županiji proglašen je dan žalosti.


Dženazi djevojčici Nejli (5) te njezinoj braći Ahmiru (7) i Ajlanu (2) prisustvovalo je na tisuće ljudi koji su djecu u tišini ispratili do njihovih humki.

Vezani članci Pogreb u Cazinu (Foto: Klix.ba) Progovorio brat žene čiji je muž zaklao vlastitu djecu: "Kad Lejla vidi moju djecu, tu je kraj, dolazi do gubljenja" Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Monstrum iz Bihaća zaklao djecu pa napisao poruku za suprugu: "Uzeo sam ti ono najdraže, nitko te više neće zvati mama"

Potpuni muk koji je vladao, kako prenose lokalni mediji u BiH, prekidao je samo plač majke Lejle.

Djecu je u iznajmljenoj kući u Bihaću u kojoj je obitelj živjela u četvrtak ubio njihov otac Admir Sović (37) koji je potom počinio samoubojstvo vješanjem. Policija i tužiteljstvo su potvrdili jedino te činjenice a o motivima zločina još uvijek se samo nagađa.

Pretpostavka je kako se otac odlučio ubiti djecu iz osvete supruzi koja ga je ostavila a ona je to navodno učinila zbog obiteljskog nasilja koje više nije mogla trpjeti.

Otac-ubojica pokopan je u subotu u Bihaću a na njegovoj dženazi bili su samo članovi najuže obitelji. (Hina)