Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: SDS poziva na obranu digniteta RS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpska demokratska stranka (SDS) pozvala je sve političke stranke i političare iz Republike Srpske (RS) da nakon uhićenja Radovana Karadžića zajedno stanu u obranu digniteta RS-a, prenijeli su danas mjesni banjalučki mediji.

U medijima u Sarajevu i Zagrebu počeo je program sotonizacije Karadžića radi pripreme za predstojeće suđenje. Epiteti "koljač", "mesar" itd. obavezni su dekor svakog spominjanja njegova (Karadžićeva) imena, a sličnu retoriku koriste i pojedini diplomati u Sarajevu koji zaboravljaju na presumpciju nevinosti dok se ne dokaže drukčije, a jedini cilj im je da se dodvore sarajevskoj političkoj čaršiji", navodi se u priopćenju SDS-a.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Po tumačenju SDS-a "otvorene tvrdnje Harisa Silajdžića, Sulejmana Tihića i Zlatka Lagumdžije, kao i njihovih nekadašnjih mentora Richarda Holbrookea i Paddyja Ashdowna izravno ili neizravno povezuju suđenje Radovanu Karadžiću s budućnošću Republike Srpske".

"SDS zato poziva na jedinstven nastup stranaka iz Republike Srpske po ovom pitanju, kao i na izravno angažiranje institucija Republike Srpske u pripremi za predstojeće suđenje (Karadžiću)", dodaje se u priopćenju SDS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene